Serviciu clienti: 0728-263.809

Cum e posibil să uiți uneori cum se aruncă bine?

2016-09-02 00:00:00


Tot mai mulți jucători începători (sau mai puțin începători) ne caută cu aceeași problemă: tehnica lor se strică brusc și rezultatele, de asemenea.

Bineînțeles că acest lucru poate avea și cauze speciale. De obicei, îi întreb dacă nu simt cumva vreo durere în mușchii sau articulațiile mâinii, cotului și ale brațului superior, având în vedere că darts-ul implică mișcarea unor părți ale trupului pe care nu prea le folosim în timpul săptămânii. Or, dacă acești mușchi încep să doară sau să se obosească, acest lucru va influența și precizia jocului.

Nu este deloc întâmplător că jucătorii cu experiență se încălzesc serios înaintea antrenamentelor sau a concursurilor. Fără încălzirea mușchilor necesari pentru un efort fizic de câteva ore, apare riscul ca tehnica standard să eșueze și începem „să aruncăm pe fereastră”.

Așadar, este recomandată o încălzire adecvată înaintea sau măcar în mijlocul jocului.

Celălalt motiv principal se reduce la creierul nostru având în vedere că o bună parte a jocului se decide în capul nostru.

Degeaba avem o tehnică bine lucrată și mult exersată dacă nu avem credința că putem lovi ținta oriunde am vrea.

Mulți cad în greșeala că se blochează după o serie proastă și încep să-și sape deja groapa, în loc să caute ieșirea din această stare de spirit. „Gata! Am uitat să arunc! Nu merge și nu se schimbă în veci!” - acest tip de gândire îi va împinge într-o spirală de cădere continuă.

Total greșit! Dacă nu merge treaba, gândește-te dacă ziua aia e într-adevăr potrivită pentru joc. Dacă ai și alte gânduri pe cap care te împiedică în concentrare, este inevitabil să greșești.

Mai bine fă o pauză și întoarce-te doar dacă ai capul limpede.

Cu cât de agiți mai mult din cauza rezultatelor, cu atât mai prost vei juca.

Și nu mai crede nicio clipă că lucrurile vor rămâne așa toată viața ta – e o prostie imensă și te împiedici singur.

Profesioniștii au învățat de-a lungul anilor cum să excludă din conștiința lor acei factori care pot influența performanța lor. Altfel, și ei ar „arunca pe fereastră”. Am văzut nenumărate asemenea cazuri în lumea profesională. Oameni sunt și ei, până la urmă. :-)

Sper că v-am putut ajuta cu un sfat bun care să vă îndrumeze spre calea bună de oricâte ori v-ați pierde încrederea după câteva serii proaste.

Game On!!!!

Prințul Darts