Serviciu clienti: 0728-263.809

Doamne ferește, dar ce să caut eu la concurs?!

2016-10-05 00:00:00


Vai, de câte ori m-am confruntat cu astfel de reacții din partea unor începători dacă încercam și eu să conving câte unul să participe la un concurs... Și, evident, nu mă gândeam să debuteze direct la vreun PDC Challenge. :-)

Or, situația stă în felul următor, dragii mei înnebuniți după darts: dacă vreți să luați jocul mai serios, este inevitabil să vă înscrieți la concursuri. De ce?

Pentru că dartsul este un joc mental. Degeaba ai cea mai briliantă tehnică acasă la tine sau în garaj cu prietenii dacă nu ești în stare să produci același scor SUB PRESIUNE.

Iar o competiție bună înseamnă și multă tensiune. Sunt reguli stricte și, cât de surprinzător, apar jucători pe care îi vezi pentru prima oară în viața ta și n-ar strica să-i învingi. Pentru asta ai venit, nu-i așa?

Dar nu încerca să joci ca și cum ai fi acasă cu prietenii pentru că vei avea parte de o mare dezamăgire.

Mâna tremură... Triplele nu ies... Ce tot urlă tipul de lângă mine, e imposibil să arunc... Dar când urmez, nu mă strigă odată?!... Ieri l-am terminat pe Nițu lejer, iar azi arunc pe lângă... Cum să mă concentrez dacă tot sună microfonul naibii???

Cine a mai fost la concurs, cunoaște sentimentul.

Iar acum, vestea bună: această stare este doar temporară și poate fi depășită.

Și eu am fost la nenumărate concursuri ca jucător (cu rezultate cam proaste, ce-i drept) sau ca organizator și am vorbit cu mulți „luptători”. Toți au spus același lucru: la început e foarte greu. Ești eliminat devreme, mergi frumos acasă și gata, nu mai vrei. Ca apoi, a doua zi, să începi din nou și să arunci cu o altă atitudine acasă sau în garaj cu prietenii.

Pentru că nimic nu va mai fi același în lumea ta de darts :-) Începi să arunci mai conștient, excluzând toate zgomotele și orice alt factor care te poate influența. Începi să fii atent numai și numai la darts. Asta-i esența jocului: când arunci, ești numai tu, ținta și săgețile. Nimeni și nimic altceva, nici măcar adversarul. El nu mai apare pe scenă decât la sfârșit când vă dați cu mâna.

Deci, înscrie-te măcar la un concurs de amatori, chiar dacă nu te simți încă pregătit (de câte ori am auzit și scuza asta :-) ). Tocmai așa vei câștiga acea experiență de care zici că n-o ai!

În fine, ca să citez un bun prieten: „Nu-ți face griji! Cercetătorii britanici au dovedit că toți jucătorii au fost începători cândva. :-)”

 

Mersi pentru atenție! Game On!!!

 

Prințul Darts